شرح کار سیستم های مدیریت ساختمان یا سیستم های اتوماسیون ساختمان

  • سیستم­ های اتوماسیون ساختمان[1] و یا سیستم­ های مدیریت ساختمان[2] می­ تواند چنان به فرازاندن و افراشتن سیستم­ های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع[3] و روشنایی[4] براساس برنامه های تدوین شده بپردازند تا این سیستم ­ها هم بتوانند دارای هوشمندی بیشتر، راندمان بالاتر و ارزشمندتری شوند.
  • سیستم های اتوماسیون ساختمان و یا سیستم ­های مدیریت ساختمان می­ توانند چنان انواع اجزاء و  تجهیزات یک ساختمان را به همکاری و هموندی و کار با هم وادار سازند که حاصل این کار و خروجی آن دارای راندمان بالاتری باشد.
  • این سیستم­ ها می ­توانند چنان هوای بیرون از ساختمان را به داخل ساختمان هدایت نمایند که موجب تنظیم هوای تازه؛ درجه حرارت ساختمان و انباشته شدن ساختمان از هوای مطبوع و فرحبخش گردد، هوایی که بخاطر انباشت اکسیژن آزاد در آن می­تواند باعث شادابی ساکنان و افزایش راندمان کاری آنها گردد.
  • سیستم های مدیریت ساختمان و مدیریت اتوماسیون ساختمان می­ تواند شما را از کار دستگاه­های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع آگاه نماید تا کمکی به کاهش هزینه ­های کاری آن­ها شود. (هزینه ­های سنگین برق، آب، گاز و......)
  • سیستم های­ مدیریت ساختمان و اتوماسیون ساختمان می­ توانند از وقوع حوادثی چون آتش ­سوزی و غیره به سرعت آگاه شده و خود به ­طور اتوماتیک به خاموش کردن وسایل و تجهیزاتی می ­پردازند که ممکن است باعث ایجاد خطرات بیش­تری در ساختمان شوند.
  • این سیستم ­ها می ­توانند سریعاً از ایجاد مشکل در هر یک از وسایل و تجهیزات داخل ساختمان آگاه شوند(بطور مثال متوقف شدن آسانسور در میان طبقات و افرادی که در آن گرفتار شده­ اند و نیاز به اقدامات سریع برای نجات دارند) در اینجا بطور مثال، آنچه سیستم سریعاً انجام می ­دهد ارسال پیام اضطراری یا ایمیل به مدیر نگهداری و تعمیرات ساختمان است تا او بتواند اقدامات بایسته را انجام دهد.
  • این سیستم ­های مدیریت ساختمان می توانند در هر زمان به شناسایی افرادی که وارد ساختمان می­ شوند و یا آن را ترک می­ کنند بپردازند و حتی هر رفت­ وآمدی را ثبت نمایند و از آنها آگاهی داشته باشند.
  • سیستم های مدیریت ساختمان و اتوماسیون ساختمان می­ توانند بطور مثال اگر اعلانی مبنی بر وجود دود دریافت می­ کنند با شناخت محل آن توسط دوربین­ ها، سریعاً به عمق مسأله پی برده و از آب­پاش ­های سقفی در نزدیک محل حادثه بخواهند تا به خاموش کردن آن بپردازند و در صورت مشاهده آتش سریعاً با به صدا درآوردن آژیرها مردم را آگاه کنند و در عین حال به خاموش کردن دستگاه ­های تهویه که موجب اشاعه سریع آتش می­ شوند بپردازند، آسانسورها را خاموش کنند و درب­های خروجی اضطراری را باز کنند، و سپس اجرای موارد دیگری بپردازند که بصورت سیستماتیک توسط اینگونه سیستم­ های مدیریت ساختمان می­ تواند به اجرا درآید تا از تلفات جانی و مالی جلوگیری شود.

به باور شرکت جهانی هانیول و به اختصار می­ توان گفت که داشتن یک سیستم مدیریت ساختمان روزآمد می تواند باعث ایجاد سه ویژگی اساسی یعنی پویایی [5]، ارمندی [6]، و سبزی[7] در ساختمان گردد که وجود این سه با هم تضمینی است بر هوشمند بودن ساختمان.

نقش کنترلرها

کنترلر مغز سیستم اتوماسیون ساختمان است، و لذا نیاز به پایش بیشتری دارند. 

همانطور که قبلاً متذکر شدم، در واقع مودول­ های کنترل مستقیم دیجیتالی[8] به محض پیدایش و ظهور خود در جهان امکان بوجود آمدن ساختمان­ های هوشمند یا به عبارتی ساختمان­ هایی که خودکار و پویا می­ باشند را فراهم کرد. انقلاب بزرگی که حاصل آن می­رود تا با شتاب بسیار به پیدایش، شهرها و کشورهای هوشمند بینجامد.

کنترلر دیجیتال یا بقولی یک دیجیتال کنترلر می­ تواند با دریافت دیتای ورودی و بکارگیری منطق[9] در مورد آن اطلاعات به صدور فرمان بپردازد که این را می ­توان به وضوح از طریق چرخه[10] سه بخشی ابتدایی در ذیل درک نمود.

  1. بگذارید فرض کنیم که یک سنسور حس می­کند که درجه حرارت اتاق کنفرانس بدون آن­که کسی در آن حضور داشته باشد، افزایش یافته است.
  2. کنترلر به محض دریافت این اطلاعات، منطق خود را بکار می­ برد: اینکه آن اتاق در انتظار تشکیل جلسه و حضور فردی نمی ­باشد و لذا چون تقاضا و نیازی برای گرمایش بیشتر آن وجود ندارد هیچ احتیاجی به گرم کردن آن نمی ­باشد. (توجه: البته باید یادآور شد که آن الگوریتمی که کنترلر به پروسه اطلاعات می­ پردازد درواقع بسیار پیچیده ­تر از آن است که در اینجا شرح داده می­ شود.) لذا در این­گونه موارد، آنچه یک کنترلر دیجیتالی مستقیم انجام می­ دهد عبارت از ارسال فرمان به سیستم گرمایش است تا به کاهش خروجی بپردازد.
  3. سپس و در این سناریو آنچه اتفاق می ­افتد این است که حال، واحد اصلی گرمایشی متعلق به اتاق یا سالن کنفرانس پیام کنترلر را دریافت کرده و به متوقف کردن جریان خروجی گرمایشی می­ پردازد، یعنی از مصرف بیهوده انرژی برای مکانی که در آن نیازی به آن نیست جلوگیری می­ نماید. البته آنچه در این پروسه از اهمیت ویژه­ای برخوردار است و ارزش اتوماسیون داشتن را نشان می­ دهد این است که کلیه این موارد در کوتاه­ترین زمان ممکن انجام می­ گیرد.

چرا سیستم ­های اتوماسیون ساختمان با ارزش و مفید هستند؟

شکی نیست که منافع سیستم ­های اتوماسیون ساختمان بسیار است و قابل توجه و بویژه این­که در هر ساختمان که حاضر باشند نمی­ گذارد که به محیط زیست صدمه ­ای وارد شود اما به باور ما اگر بخواهیم از منافع داشتن سیستم های مدیریت ساختمان، اتوماسیون­ های ساختمان و مدیریت انرژی بطور خلاصه سخن بگوییم پس بهتر است به آنچه شرکت جهانی  در این مورد بیان داشته و آن را لازمه هوشمند شدن ساختمان دانسته و توسط سازمان ملل[11] نیز پذیرفته شده است سخن بگوییم که حال معیاری است برای ارزیابی میزان هوشمندی ساختمان­ ها و بویژه هشت نوع از ساختمان­ هایی که آن نیز به شرح: فرودگاه[12] ، بیمارستان[13] ، هتل­ ها[14] ، دفاتر خصوصی [15] ، دفاتر دولتی[16] ، دانشگاه ­ها[17] ، بازار بزرگ[18] ، ساختمان­های بزرگ[19]  هریک به تعداد غیرقابل تصوری یعنی در حد 2000 واحد در سراسر جهان مورد ارزیابی قرار گرفته تا میزان هوشمندی آن­ها بر این اساس سنجیده شود هریک مفتخر به دریافت کارنامه قبولی و یا تجدیدی یا ردی معیارهای سنجش برای هوشمند شناختن ساختمان­ ها بر سه ویژگی استوار است:

  • ایمنی و ارمندی
  • سبزی
  • پویایی

اما تعریف باارزش و قابل فهم دیگری نیز درباره­ی مزایای سیستم ­های مدیریت ساختمان و اتوماسیون ساختمان در جهان حرفه­ای­ ها وجود دارد که متعلق به پروفسور دکتر لوی استاد دانشگاه زوریخ سوئیس است. در ضمن دکتر لوی مشاور عالی شرکت کنترلی لندیس LANDIS بوده است، شرکتی که بعداً توسط زیمنس خریداری شد و حال نیز یکی از بهترین و برترین­ های جهان است، دکتر لوی[20] اعتماد دارد که وجود سیستم مدیریت ساختمان در ساختمان­ های تجاری و اداری می­ تواند مزایای ذیل را در برداشته باشد:

  • ایجاد هوایی فرح­بخش و شادی­آور و انگیزه بر انگیز
  • استفاده از اکسیژن آزاد هوای تولید شده در ساختمان
  • رضایت مهمانان هتل از سرویس­ های تکنیکی و بویژه استفاده از ابزارهای یاری ­رساننده به ساکنان و کسب سرویس از کارکنان داخلی و خارج از هتل و غیره.
  • سیستم مدیریت ساختمان و اتوماسیون ساختمان هم موجب کاهش هزینه­ های هتل می­ شود و هم امکان استفاده از بهترین نوع اتاق­ ها و هتل را با پرداخت هزینه ­های بسیار معقول و حتی کم فراهم می­ نماید.
  • سیستم های مدیریت ساختمان و اتوماسیون ساختمان دارای چنان عملکردی هستند که می­ تواند مانع رویش قارچ­ های میکرونی در جای جای هتل شده و درنتیجه از مبتلا شدن ساختمان هتل به سندروم بیماری ساختمان­ ها [21]که زیان­ های بسیار محیطی، جانی و مالی دارد جلوگیری به عمل می­ آورد.

برنامه فناوری­های ساختمان

دپارتمان انرژی آمریکا US Department Of Energy           

 «بهینه کردن عملکرد سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع [22]در بیمارستان­ ها فقط باعث صرفه­ جویی در مصرف انرژی و هزینه­ ها نمی­ شود بلکه جلوگیری از اشاعه عفونت­ ها و سرایت بیماری از جمله دستاوردهای ارزشمندی است که آن خود می ­تواند موجب تلفات مالی و جانی شود.»

 چگونه می ­توان با انتخاب یک استراتژی مناسب به کاهش مصرف انرژی و هزینه­ های مربوطه در بیمارستان ها پرداخت؟ 

کارشناسان و دست­اندرکاران صنعت تکنولوژی ساختمان، سیستم ­های مدیریت ساختمان و جز آن معتقدند که بیمارستان­ ها و مراکز درمانی می ­توانند با بهینه کردن انجامش و کار سیستم­ های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع خود به کاهش قابل توجهی در مصرف انرژی و هزینه­ ها دست یابند در واقع منطق و هدف از داشتن انرژی پربازده یا ثمربخش بطور کلی به معنی این است که بتوان با مصرف کمتر انرژی همان خدمات مورد نیاز را فراهم نمود. اما در بیمارستان­ ها انرژی ثمربخش و بهینه ارائه دهنده ابزاری قوی و کم هزینه است که برای کاهش پخش گازهای مخرب گلخانه ­ای، مصرف بی­ رویه سوخت و هزینه­ های جاری بکار می­ رود.مطالعه تحقیق و بررسی در موتورخانه یک بیمارستان 600 تختخوابی در اسپانیا به منظور بالابردن راندمان انرژی از طریق استقرار یک سیستم مدیریت انرژی ساختمان و با استفاده از کنترلرهای هوشمند ترند که کار و راندمان شش دیگ را چنان متحول نمود تا الگویی باشد برای دیگر بیمارستان­ های اروپایی ، آمریکایی و غیره.

حاصل این تغییر و دگرگونی که باحضور کنترلرهای IQ ترند به ­دست آمد بطور خلاصه عبارتست از: صرفه­ جویی در هزینه مصرف گاز طبیعی به میزان 3434 یورو در هر هفته و تقلیل پخش CO2 به میزان 3/20 تن در هر هفته و غیره که شرح آن در این مقاله ارائه می ­شود.

معرفی

اگر بخواهیم در پروژه ­های بیمارستانی و یا بیمارستان­ های جاری دارای برنامه تدوین شده راهبردی برای بهینه نمودن مصرف سوخت و کاهش هزینه­ ها باشیم، لازم است که این کار را از موتورخانه­ ها آغاز کنیم جایی­که البته نیاز به دانش تأسیسات مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی و بویژه تجربه کافی در کار ادوات و تجهیزات موتورخانه [23]، دیگ­های آبگرم و بخار، مبدل­های حرارتی و ایستگاه­های تقلیل فشار بخار می­باشد. جایی که ما برای آن در ایران دارای آن تعداد از مهندسان، تکنسین­ها و افراد فنی و تحصیل کرده و باتجربه نیستیم ومتأسفانه با اینکه در واقع موتورخانه­ها قلب تپنده، مولد و تولید کننده آبگرم و بخار هم برای گرمای محیط و هم آبگرم مصرفی و غیره می­باشد و حتی عامل مهمی برای حفظ بهداشت ساختمان، تأمین­کننده بخار برای استریل و ضدعفونی­کردن وسایل جراحی و عمل می­باشد و درعین حال که خود مولد و تولیدکننده بخش مهمی از نیازهای بیمارستان می­باشد اما شوربختانه به دلیل کم توجهی به این مرکز مهم و حیاتی خود زاینده و بوجود آورنده هزینه­ های سرسام ­آور و توقف­ های پیاپی تعمیراتی به دلیل نداشتن برنامه تعمیرات پیشگیرانه در زمان­ های تعیین شده می ­باشد علاوه بر این عدم آگاهی مدیریت بیمارستان از چگونگی عملکرد این مراکز به دلیل نداشتن اطلاعات مهندسی و فنی و اینکه اغلب این مدیران گرامی دارای اولویت­ های کاری بیشتری در ضمینه بهداشتی و درمانی، پرسنلی، اداری و مالی و غیره می­ باشند. لذا شوربختانه هزینه­ های ناروای بسیاری بر آنان تحمیل می­ گردد که جایز نیست و بار آن­ها را سنگین­ تر می­ نماید.

چاره چیست؟

تماس با ما !

شاید شما به­ عنوان مدیر یک بیمارستان فعال در ایران هرگز فرصت آن را نداشته­ اید که برای رفع مشکلات هزینه بر، سنگین و نابجای بیمارستان خود که عمدتاً حاصل مصرف بی­رویه انرژی، و هزینه ­های سنگین آن، با اثرات بسیار نامطلوب در کادر درمانی، نارضایتی بیماران، اشاعه عفونت در سراسر فضای بیمارستان است به فکر تماس و پیدا کردن یک شرکت متخصص؛ که بتواند به­ واقع بار بزرگی را از دوش شما بردارد، افتاده باشید، اما بایسته است که ما به شما اطمینان دهیم که بی­ گمان نخستین گروه متخصص در فعالیت ­های فنی و تکمیلی بیمارستانی هستیم که آرزویمان حل مسائل و مشکلات مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستانی و غیره در ایران است و از آنجایی­که عنوان شغلی و کاری ما عبارت از «یکپارچه­ سازی سیستم­ های هوشمند و کنترلی بیمارستانی»در ایران می ­باشد و همچنین مدیریت این شرکت از نخستین بنیانگذاران فناوری­ های ساختمانی، سیستم­ های مدیریت ساختمان و جز آن بوده و هست و این­که نخستین شرکتی در ایران می­ باشیم که دارای برترین نوع نمایندگی یعنی  (System Integrator) در خاورمیانه می­ باشد که از آن نیز مهم­تر توانسته ­ایم امتیاز انحصاری استفاده از کنترلرهای هوشمند یعنی Trend را برای مصرف در کلیه بیمارستان­ های ایران به ­دست آوریم، کنترلرهایی که تا چندی پیش فروش و استفاده آن در ایران ممنوع بوده است و فقط در اروپا و آمریکا از آن­ها استفاده می­ شده است لذا تقاضا می ­شود در صورتی­که نیاز به همکاری با ما برای بهینه کردن مصرف انرژی، کاهش هزینه ­ها، ایجاد شرایط هوای مطبوع و فرح­بخش و عاری از عفونت و غیره دارید، فرصتی فراهم نمایید تا ما با استفاده از سرمایه­ های کاربردی ویژه بخش بیمارستانی خود که می ­توان در اندک زمان ممکن از اثرات خوب آن مطلع شد در خدمت شما باشیم. کار بهینه سازی مصرف انرژی، کاهش هزینه ­ها، جلوگیری از اشاعه عفونت در سراسر محیط بیمارستانی، درمانگاه­ ها و غیره را می­ باید از موتورخانه آغاز کرد، جایی­که نیاز به تخصص، دانش، تجربه و بویژه آگاهی از کار و عملیات ایستگاه تقلیل فشار بخار، تأمین بهینه آبگرم مصرفی و بهداشتی، گرمایش محیط به وسیله بخار و غیره داشت.

داشتن دانش و تجربه­ کاری با کنترلرهای گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع و به­ ویژه کنترلرهای نوع ترند و به­ کارگیری آن­ها در ادوات مختلف سرویس­ دهنده در بیمارستان کار ساده­ای نیست که بتوان به هرکس سپرد. فقط اگر بدانید که بیمارستان تحت مدیریت شما باید دارای چه نوع برنامه راهبردی مناسبی برای تقلیل هزینه­ های تأسیساتی باشد، آنگاه بی­ درنگ از رهنمودهای ما استقبال خواهید کرد.

گفتاری آغازین

ساختمان­ های درمانی و بیمارستان­ ها به­ گونه­ ای سنتی دارای مصارف انرژی بالایی در نیروی مکانیکی و گرمایی دارند. نیروی مکانیکی که به فرم انرژی الکتریکی برای مصارف روشنایی و همچنین تکنولوژی و تجهیزات پزشکی بکار می­ رود و گرمایی که برای مصرف نیازهای گرمایشی محیط، آبگرم بهداشتی و تولید بخار مورد استفاده قرار می­ گیرد. افزایش تقاضا برای ایجاد هوای مطبوع در اتاق­ ها همراه با بار بالای داخل موجب افزایش تقاضا برای سرمایش در طول دهه گردیده است که در نتیجه سیستم­ های گرمایشی و سرمایشی بیمارستان­ هایی که وابسته به دستگاه ­های گرمایشی، تهویه و تهویه مطبوع سنتی می ­باشند هم دارای مصرف بالای انرژی و هم هزینه­ های سنگین می­ باشند، لذا برای آنکه بتوان به کاهش انرژی و کاستن از پخش گازهای گلخانه ­ای پرداخت لازم است که در بخش بهداشت و درمان، بیمارستان­ ها و غیره از راه­کارهای تأثیرگذار و نوینی برای بهینه ­سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه­ ها استفاده کرد. 

اگر انرژی در این­گونه مکان­ ها، یعنی بیمارستان ها به­ گونه ­ای بهینه مصرف نمی شود و درواقع هدر میرود و حتی با وجود ادوات کنترلی هنوز هم بیمارستان­ ها دارای برنامه صرفه­ جویی در انرژی نیستند و با این ­وجود یعنی مصرف بی رویه انرژی هنوز هم دارای تهویه و تهویه مطبوع مناسبی نمی­ باشند و بیماران و کارکنان همواره از بدی هوا گله دارند و صورت حساب­های مصرف برق و گاز و آب نیز نشان­ دهنده مصرف بی­رویه و عدم وجود کنترل مناسب در بیمارستان­ ها می ­باشد، دلیل عمده آن عدم تهیه تجهیزات کنترلی هم از نظر کمی و کیفی به هنگام ساخت آن­ها است که متأسفانه برخی از نمایندگان دولتی کارفرما، بدون آن­که دارای دانش و اطلاعات این مهم باشند، هم در همان نخست دست به حذف بعضی از اقلام زده و هم پیمانکاران را تشویق به خرید ادوات کنترلی ارزان و گاهاً چینی و تقلبی می­ کنند که حاصل آن همین است که مشاهده می­ شود، و آن چیزی است ترسناک و تأسف بار یعنی بیمار شدن خود بیمارستان­ ها، که عمدتاً به دلیل نداشتن تهویه مناسب چه از نظر کمی و یا کیفی اتفاق می­ افتد و این مکان شفابخش خود تبدیل به قتل­گاه و مراکزی عفونی می­ گردند، که رهایی از آن بسیار سنگین، پر هزینه و مشکل است. ابتلای بیمارستان به سندروم­ های مختلف بیماری، و مرکزی که خود اشاعه دهنده عفونت و مرگ است.

مطالعات و بررسی­ های انجام شده بر 60 واحد ساختمانی توسط پژوهشگران «لابراتورهای ملی لورنس برکلی[24]» نشان می دهد که :

  • (%50) از این ساختمان­ ها دارای مشکلات کنترلی هستند.
  • (%40) از ساختمان­ ها دارای مشکلاتی مرتبط با تجهیزات گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع می ­باشند.
  • (%25) از ساختمان­ هایی که ساختمان خود را به سیستم مدیریت انرژی تجهیز کردند نتوانستند به­ درستی از آن استفاده کنند.
  • و خلاصه آنکه %15 از این ساختمان­ ها هیچ­گونه وسایل کنترلی قابل قبولی نبودند.

 پرداختن به این مقوله و شرح ماجرا خود نشان­ دهنده این است که حل مشکلات کنترلی بیشتر مربوط به صرفه جویی در انرژی می ­باشد. اما براساس اطلاعات دپارتمان انرژی آمریکا بیش از 50 درصد از انرژی مصرفی در ساختمان­ ها مربوط به دستگاه­ های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع و سیستم­ های روشنایی می­ باشد. دیگر اینکه تحقیقات نشان داده است که بیشتر از 40 درصد از این انرژی را می­ توان با پایش [25]وضعیت ساختمان و بکارگیری استراتژی­ های مناسب کنترلی صرفه ­جویی نمود. 

سیستم ­های مدیریت مرکزی در بیمارستان ­ها به ­منظور زیبا کردن بیمارستان­ ها تهیه نمی­ کنند زیرا که بیمارستان­ ها ارائه دهنده انواع خدماتی هستند که هریک از آن­ها نیاز به انرژی ویژه خود دارد که همه ­ی این­ها را باید از یک سیستم مدیریت مرکزی واحد عرضه داشت. درواقع انرژی مصرفی در بیمارستان­ ها از یک سوی تناسب مستقیم با تقاضا دارد و از سوی دیگر تناسب معکوس با راندمان سیستم دارد، یعنی هرچه تقاضا بالا می­ رود مصرف انرژی بیشتر می­ شود و بالعکس هرقدر که راندمان سیستم بالاتر باشد انرژی کمتری مصرف می­ شود. کارشناسان امور سیستم ­های مدیریت ساختمان و کنترل و یا بهتر بگوییم اتوماسیون ساختمان و سیستم های کنترل اعتقاد دارند که تقاضا در ابتدا بستگی به (پوسته ساختمان و مصرفی که ساختمان بر آن اساس بنا شده یا کاری که به آن سپرده شده: نیاز به تهویه، شرایط آب­ و ­هوای مطلوب و جایی­که ساختمان در آن جای گرفته دارد) اما راندمان سیستم نیاز به طراحی درست اجزاء سیستم، رابطه مناسب میان اجزاء و استراتژی کنترل برای هر اِلمان[26] و همچنین برای سیستم بطور کلی دارد، که بازتاب این را می­ توان در یک سیستم گرمایش مرکزی ملاحظه نمود که:

الف: خویشکاری و کار تجهیزات (تولید گرما، توزیع و ساتع کردن گرما، پخش و انتشار حرارت) 

ب: منابع حرارتی (بویلرها، توزیع، انتشار حرارت، فضاهای داخلی و شرایط آب­ و هوای بیرونی)

ج: ارتباط و تنظیم (دیگ­ها و مولدها، توزیع، ساتع کردن گرمایی، کنترل عمومی)

دیاگرام یک سیستم مولد حرارت استاندارد

کنترل و تنظیم این عوامل که دریک سیستم گرمایش مرکزی روی می ­دهد نیاز به سیستم های کنترل و اتوماسیون ساختمان دارد. در واقع اتوماسیون کنترلی ساختمان شامل و دربردارنده همه سیگنال­ های اطلاعاتی ساختمان است تا اینکه بتوان ساختمان را هوشمند کرد. بازهم درواقع سیستم­ های هموند شده یا اینتگره شده (یکپارچه شده) در هر سیستم مدیریت ساختمان اهداف مختلف و بسیار متفاوتی را دنبال می­ کنند و از این رو مقوله یکپارچه­ سازی دارای اهمیت ویژه ­ای می­ باشد. باید گفت که در مقایسه با اتوماسیون صنعتی، اتوماسیون ساختمان دارای خصوصیات مختلف و ویژه­ای می­ باشد و از همین روی نیاز به تحقیقات بسیاری در این سیستم مدیریت ساختمان برای بهبود مصرف انرژی در بخش­ های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع می ­باشد که با پایش­ های دقیق و تنظیم آن­ها انجام گردیده است.


مرکز فناوری آفرش

Afaresh Technology Center

دکتر عباس اکبری

 

[1]BAS

[2] BMS

[3] HVAC

[4] Lighting

[5] Proactive

[6] Safe

[7] Green

[8]DDS

[9]Logic

[10]Loop

[11]UN

[12]Airports

[13]Hospital

[14]Hotels

[15]Privet Office

[16]Government Office

[17]Education

[18]Retail

[19]High Rise Residential

[20] Levy

[21]Sick Building Syndrome

[22]HVAC

[23]Boiler House

[24] Lawrence Berkeley National Laboratories

[25]Monitoring

[26]ELEMAN