ساختن بیمارستان های بهتر[1] و نقش ما به عنوان یک شرکت یکپارچه ساز یا هموند کننده سیستم های هوشمند مدیریت ساختمان در انجامش کاری تخصصی و انسانی
بیایید تا با هم بیمارستانهای بهتری بسازیم!
اگر به طراحی بیمارستانی اشتغال دارید و اگر می خواهید آن را به روش های نوین جهانی هوشمند و پربازده نمایید، اگر می باید به سه بن پایه ویژه و تعریف شده پروژه های بیمارستانی یعنی سبز بودن- ایمن بودن و پویا نمودن ساختمان های بیمارستانی براساس دستورالعمل های اداره بهداشت و درمان جهانی بپردازید، لذا بی گمان نیاز به همکار و شرکت معتبری دارید که یکپارچه کننده سیستم های کنترلی و مدیریت ساختمان[2] باشد. برای طراحی و انتخاب سیستم های هوشمند و تدوین اجزای سیستم ها و یکپارچه سازی آنها به تعدادی که مورد تأیید و خواسته کارفرما و مشاور و پیمانکار می باشد فقط باید این مهم را به شرکت هایی واگذار کنید که دارای عنوان System Integrator یا یکپارچه کننده سیستم های مدیریت ساختمان[3] می باشند.
از دیگر کنترلرهای هوشمند دارای سابقه کار در بیمارستان ها می باشد، بی گمان شرکت آفرش می تواند همان همکار مورد وثوق شما برای طراحی، تأمین ادوات و نصب و راهاندازی پروژه بیمارستانی شما باشد و بی گمان پروژه شما دربرگیرنده شرایط محیطی پیچیده و جان بخشی است که در آن بیماران زندگی خویش را همه روزه به دست شما می سپارند
پس آنچه در این خویشکاری باید از سوی شما استقرار پیدا کند قوانین محکم و فناوری بیشتر است که به برآوردن نیازهای پیوسته ی صحت و سلامت و ایمنی و ارمندی می پردازد. بی گمان حتی قبل از آنکه این بیمارستان ساخته شود هستند کسانیکه به شما و دستاندرکاران پروژه توصیه می کنند که باید از حداقل ها بهترین ها را به وجود آورید. اما این پرواضح است که حتی اگر آن مدیریت بیمارستان بهترین خدمات پزشکی و درمانی را هم ارائه دهد و اتاق های پذیرایی بیماران نیز چیزی شبیه اتاق های پنج ستاره هتل ها باشد و بتوان از راه خدماتی بالا و بینظیر درمانی، عمل جراحی ویژه و غیره درآمد مناسب و بالایی به دست آورد ولی کلیه ی این درآمدها در برابر هزینه های بالای انرژی و کارهای تعمیراتی و به ویژه هزینه های مصرف بیرویه انرژی، یعنی برق و گاز و آب و غیره و یا ضرر و زیانی که به دلیل از کار افتادن برخی از تجهیزات و وسایل متوجه بیمارستان می شود بسیار ناچیز خواهد بود، خلاصه اینکه چون در بسیاری از بیمارستان ها از ادوات استانداردی در بخش موتورخانه، و سیستم های مکانیکی و الکتریکی استفاده نمی شود (نظیر ایستگاه های تقلیل فشاربخار و شیرآلات مربوطه) و همچنین از سیستم های کنترلی مناسب و نامداری در ابتدای ساخت بیمارستان استفاده نمی شود و شاید حتی در برخی از بیمارستان ها و از همان نخست از شرکتهای مشاور و پیمانکاران باتجربه و کارآمدی استفاده نمی شود لذا چنین بیمارستان هایی همواره هر آنچه را که از طریق ارائه خدمات درمانی و پزشکی به دست می آورند خرج مواردی می کنند که مربوط به تخصص آنها نیست که البته و بی گمان می توانند در هر زمان با مراجعه به شرکت های کنترلی و به ویژه تجمیع کنندگان سیستم های هوشمند وضعی به وجودآورند که دیگر مجبور به مصرف بیهوده انرژی و پرداخت هزینه های سنگین آن نباشند.
لذا آنچه که یک سیستم کنترلی یا سیستم مدیریت ساختمان می باید عرضه کند تأمین هوای مطبوع، تهویه مناسب، جریان هوای تازه و غیره در حد استانداردهای جهانی است که اگر فقط در این مهم موفق عمل کنند، کار بیمارستان از نظر اقتصادی دچار مشکل نمی شود و وارون بر آن شکوفا نیز می گردد. صرفه جویی 30 درصدی در هزینه های گرمایش و سرمایش و یا کاهش هزینه های روشنایی تا حد40درصد در بیمارستان و غیره همه به خویشکاری یک سیستم مدیریت ساختمان مناسب مربوط می شود که آن نیز جزء وظایف شرکتی چون شرکت آفرش است.هانیول برای ساخت شهری هوشمند و ایجاد زمینه های مطلوب برای ایجاد زندگی هوشمند که یکی از نیازهای بایسته در فردای هوشمند است تلاش خود را نخست بر هوشمند نمودن هفت نوع ساختمان استوار نموده است:
بر پایه تجربیاتی گرانبها و تخصصی که در فناوری هوشمندسازی ساختمان ها[5]،سیستم های مدیریت ساختمان و سیستم های مدیریت انرژی ساختمان[6] دارد و برای رسیدن به این خواسته از ادوات کنترلی ترند برای مدیریت (BEMS) و ساخته های خود در HVAC بهره مند شده است. در نهایت برای ارائه بهترین تکنولوژی ساختمان از IQ4 یعنی تکامل یافته ترین مرکز تکنولوژی کنترل که در تجمیع همه ی سیستم ها در ساختمان به کار می رود استفاده نموده است. لذا با تکیه بر همه ی داشته های ویژه خود در پهنه یکپارچه نمودن سیستم های تکنولوژی ساختمان معتقد است که نمایندگان در کشورهای گوناگون باید دارای تجربه، دانش و بینشی وسیع بر پایه سه محور هوشمندسازی ساختمان باشند.
باید توجه داشت که نمایندگان ویژه در سطح یکپارچه سازان سیستم های کنترل ساختمان فقط به کار طراحی و فروش اجناس و ادوات کنترلی جهت سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع[7] یا به طور مثال شیرها، موتورها، ترموستات ها، سنسورها و غیره نمی پردازند. زیرا که آنها در نقش بازوهای پرتوان و مراکز هوشمند اجرایی می باید در راه هوشمندتر نمودن ساختمان ها و شهرها و فردای بهتر و هوشمندتر انجام وظیفه نمایند و کار خویش را تا سطح یک فروشنده معمولی تنزل ندهند، زیرا که این کار مربوط به دلال ها و شرکت های مهندسی کنترل می باشد.
گفتاری از مدیریت در خاورمیانه، آفریقا و ترکیه:
- ساختمان ها باید سبز باشند.
- ساختمان ها باید ایمن باشند.
- ساختمان ها باید پربازده باشند.
چرایی های هوشمند بودن ساختمان ها
ساختمان های هوشمند تشکیل دهنده شهرهای هوشمند هستند. ساختمانهای هوشمند عامل کسب منافع مالی و محیطی هستند که از جان و مال مردمان در ساختمان حفاظت به عمل می آورند و البته این بنپایه و چهارچوبی برای به وجود آوردن شهرهای هوشمند هستند.
اینک و در روزگار ما دیگر به ساختمان ها به عنوان سرپناهی که انسان ها در آن زندگی می کنند نگاه نمی شود، بلکه حال و در هزاران سال ساختمان ها به منزله بهترین تأمین کننده سطح ایمنی و آسایش در زندگی ساکنان آنها محسوب می شوند و هم برای آنهایی که در آنجا به کار می پردازند. و این به چم آن است که فقط یک عنصر فعال و پربازده می تواند چنین امکاناتی را برای انسان ها فراهم سازد.
چرا ما باور به ایجاد ساختمان های سبز داریم؟
ساختمان ها مصرف کنننده اصلی منابع انرژی هستند و بی گمان 40 درصد از انرژی جهان را مصرف می کنند و یک سوم از گازهای گلخانه ای جهان متعلق به آنها است. لذا شرکت خود را مسئول می داند تا با داشتن ادوات پیشرفته کنترلی، دانش و خرد کارکنان خویش و تجربیات همکاران و نمایندگان خود که در سراسر جهان گسترده اند می باشند به سبز کردن خانه ها و ساختمان ها بپردازد و این به چم (معنی) مطابقت دادن ساختمان با محیط زیست است. یعنی حداقل انتظاری که از ساختمان ها می رود این است که اگر نمی توانند کمکی به بهینه نمودن محیط زیست خود نماید، حداقل زیانی وارد نسازند.
سبز بودن ساختمان یکی به معنی همگون بودن و دلپذیر بودن با محیط زیست است و دیگری به چم اینکه عامل تخریب کنندهای برای محیط خود نباشد!
پژوهش های بسیاری که در خصوص ویژگی های ساختمان های سبز به عمل آمده نشان می دهد که اینگونه ساختمان ها عموماً دارای بازدهی بهتر و هزینه کمتر در طول زمان سرویس دهی خود هستند که به شادمان نمودن ساکنان منتهی می شود. ساختمان های سبز دارای چند ویژگی مهم دیگر نیز می باشند که آن عبارت از عاری بودن از عطرها و بوهای آزاردهنده و امکان ندادن به رشد قارچ های بیماری زا می باشد که این خود می تواند عامل مهمی در ایجاد بیماری های روانی، افسردگی، بی حسی و جز آن شوند.
سندروم بیماری ساختمان
برخی از منافع ساختمان های سبز:
- صرفه جویی در مصرف آب و انرژی
- کارآ کردن هرچه بیشتر وسایل و تجهیزات مدیریت ساختمان
- کاهش دادن گازهای گلخانه ای
چرا به باور شرکت، نیاز به ایمن و ارمند کردن ساختمان ها می باشد؟
چرا باید ساختمان ها دارای ایمنی هایی باشند؟
مردم 80 تا 90 درصد از زمان خود را در داخل ساختمان ها صرف می کنند در داخل ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و جز آن که البته صرف این زمان در طول دهه ها تغییر کرده است به گونه ای که اکنون در بسیاری از کشورها، بچه ها از چند ماهگی به شیرخوارگاه ها و غیره سپرده می شوند و لذا سلامت آنها بستگی بیشتری به کیفیت هوای محیط زیست آنها پیدا می کند و از همان ابتدا مسئله ایمنی انسان در ساختمان از چند زاویه مهم اهمیت پیدا می کند.
- اطمینان از ایمنی در برابر آتشسوزی برای حفظ جان و مال ساکنان
- حفظ سلامت و ایمنی ساکنان از نقطه نظر کیفیت هوای محیط ساختمان، ایمنی در برابر برق گرفتگی و وسایل مربوطه، پرت شدن از بلندی ها و پیشگیری از حوادث
- ایمنی ساکنان و تجهیزات در برابر حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله، سیل، طوفان و جز آن و همچنین حملات فیزیکی متجاوزین و جز آن
- ایمنی در برابر عدم دسترسی افراد غیر مجاز به مراکز داده و اطلاعات
چرا شرکت باور به ایجاد ساختمان های پربازده و فعال دارد؟
به باور کارشناسان و نمایندگان یکپارچه سازی سیستم های هوشمند در رابطه ای منطقی و قابل قبول میان پربازده بودن و یا فعال بودن ساختمان و ساکنان وجود دارد و پژوهش های پیاپی ای که توسط کارشناسان و مراکز علمی و عملی در جهان صورت گرفته است نشان می دهد که به طور مثال با ایجاد یک سیستم تهویه و تهویه مطبوع مناسب و فعال می توان راندمان کاری افراد را تا 11% در ساختمان ها افزایش داد. همین پژوهش ها نشان می دهد که اگر ساختمان ها دارای سیستم های کنترل روشنایی مناسبی باشند می توانند تا 23 % به راندمان کاری افراد اضافه نمایند.
شهرها محرک اصلی در امور اقتصادی هستند و «بی گمان اگر شهرها در پی اقتصاد پویاتری می باشند نیاز به ساختمان های هوشمندتر و پربازده تر می باشد تا بتوانند توان ساکنان خویش را افزایش دهند.»
- ایجاد درآمد بیشتر در سطح شرکت ها و کسب و کار بنگاه های مختلف در شهرها.
- افزایش رقابت اقتصادی.
- کاهش ناخرسندی و گله مندی افراد از طریق ایجاد مراکز یاری رسان و پاسخگو و یا سیستم های بازگو تا بتوان رضایت مشتریان را در ساختمان به وجود آورد و فعالیت آنها را افزایش داد.
- ایجاد هزینه های کمتر برای کارکنان به ویژه کاهش غیبت افراد به دلیل مبتلا شدن به نشانگان بیماری ساختمان و غیره.
- ابقاء هرچه بیشتر کارکنان و کاهش هزینه های مورد نیاز در استخدام مجدد.
ارزیابی یک ساختمان هوشمند
تعریف ساختمان های هوشمند[8]
براساس بینش و اندیشه زمانی یک ساختمان هوشمند نامیده می شود که دارای سه ویژگی و بنپایگی به عبارت: سبزی- ایمنی و پویایی[9] باشد.
چرا انسانها به ساختمان های هوشمند نیاز دارند؟
ساختمان هوشمند، بازده هوشمند
فناوری های نوین همواره دربرگیرنده فواید بسیاری برای جهان ما بوده است. جهانی که باید پویاتر، ارمندتر (ایمن تر)، و سبزتر و پیوسته تر باشد و بتواند از منابع انرژی طبیعی ثمربخش استفاده کند و پربازده باشد.
شرکت همواره سر افراز از کارشناسان و همکاران خود در سراسر جهان می باشد و از این روی توانسته است با تکیه بر محصولات و نرم افزارهای خویش ساختمان را به سرپناه های هوشمند تبدیل سازد، مراکزی که به طبیعت صدمه وارد نمی سازد و هرجایی که قرار داشته باشد خود طبیعتی می گیرد همگون و زاینده، سبز، ارمند و پربازده برای کسانی که در آن به سر می برند.
شرکت در این مقوله یعنی در اینکه «چرا ما نیاز به ساختمان های هوشمند داریم» اظهار می دارد که: «آمریکایی ها تاکنون خوش شانس بوده اند، زیرا که همواره در سرپناه هایی به سر برده اند که از استانداردهای قابل قبولی در زیستن و کار کردن برخوردار بوده است».
اما بی گمان اینک آمریکایی ها، اروپایی ها و دیگران انتظار بیشتری دارند. زیرا که هرچه انسان خود آگاهمندتر و داناتر می شود، نخستین تقاضایش داشتن محیط و سرپناهی هوشمندتر و ارمندتراست که این خود به معنی داشتن ساختمانی هوشمند است. البته باید پذیرفت که دلیل نیاز مبرم انسان به ساختمان هوشمند، خود خواسته ای هوشمند است زیرا که انسان در هزاره سوم گاهی 90 درصد از عمر خود را در ساختمان سپری می نماید. پس اکنون ما با مشتریانی سر و کار داریم که درخواستشان داشتن ساختمان هوشمندتر است.
اما با نگاهی سطحی به بسیاری از ساختمان های موجود در سراسر جهان چنین برمیآید که بسیاری از آنها فقط نقش یک سرپناه درحد استانداردهای معمول را ایفا می کنند و دارای آن ثمربخشی لازم نمی باشند. به طور مثال اکثر این ساختمان ها هرچند تازه ساز و مهندسی و شیک اما برخوردار از سیستم های جدا و خود متکیای برای روشنایی، گرمایش، تهویه تهویه مطبوع و دیگر سیستم های مورد نیاز ساختمان هستند که هریک به طور مستقل به کار مشغولند، یعنی یک روش سیلویی یا جزیرهای که ارتباطی در میان آنها وجود ندارد.
شاید برای برخی از مالکان ساختمان، این چنین وضعی قابل قبول باشد و به چشم نیاید، اما هر یک از ما که به گونه ای در پهنه تکنولوژی های ساختمانی کار می کنیم پرواضح است که وجود چنین سیستم هایی در ساختمان ها پیامدهای نامطلوبی برای صاحبان و ساکنان دارد که حداقل آن عبارت از مصرف بی رویه انرژی، ناپایداری و ارمندی (ایمنی) و مطابقت نداشتن چنین ساختمان هایی با محیط زیست است.
ولی بالعکس ساختمان های هوشمند این اطمینان را به ساکنان می دهند که می توانند عاملی برای بهینه کردن مصرف انرژی و کاهش هزینه ها از طریق ایجاد زبانی مشترک[11] در میان سیستم ها و ارتباط دادن آنها با یکدیگر باشند، کاری که موجب افزایش ارمندی، بازدهی مناسب کیفیت زندگی بهتر انسان ها در آن چهاردیواری که به سر می برند و یا در آن به کسب و کار می کنند می شود. بگذارید تفاوت و یا فاصله میان برداشت با واقعیت را درباره وضعیت همین اداره یا خانه شما بررسی کنیم.
آیا می توانید بگویید که مثلاً ساختمان شرکت یا دفتر اداری شما و از آن فراتر فرودگاه بین المللی شهر تهران تا چه میزان هوشمند است؟
اگر مطمئن نیستید و در پاسخگویی و تعیین میزان هوشمندی آنها مردد هستید زیاد ناراحت نشوید. زیرا که شما تنها نیستید و بررسی های اخیر نشان می دهدکه حتی مدیران و یا صاحبان ساختمان ها هم دارای تصویر روشنی از هوشمند بودن وسایل و تجهیزات موجود در ساختمان های خود نیستند.
درواقع پس از بررسی 487 ساختمان و مدیریت آنها در هفت شهر کلیدی آمریکا متوجه گردید که آنها ارزیابی بالایی از هوشمندی وسایل و تجهیزات ساختمان خود ندارند، چیزی فراتر از آنچه واقعیت داشت،زیرا که آنچه آنها می داشتند متعلق به معیارها و ویژگی های کارآیی تجهیزات و ادوات معمولی ساختمان در گذشته بود و اینکه مثلاً اینکه ساختمان آنها دارای یک سیستم روشنایی و سیستم های گرمایشی، تهویه و تهویه مطبوع و یا سیستم اعلان حریق و آسانسور و غیره است و هریک به تنهایی کار مناسبی را ارائه میدهند. لذا از نظر آنها ساختمان مربوطه در رده ساختمان های هوشمند قرار می گرفت، که البته به باور گروه فناوری های ساختمانی اینگونه سنجش هایی برای اینکه یک ساختمان را هوشمند نامید اشتباه است و با معیار و سنجه نادرستی بررسی شده است. زیرا که اینک اکثر دست اندرکاران هوشمندسازی ساختمان ها و از جمله تکنولوژیست های هوشمندسازی دارای یک نماگر و سنجه بین المللی برای سنجش میزان هوشمند بودن ساختمان ها هستند که بر این اساس تجهیزات و ادوات ساختمان را بر پایه تکنولوژی به کار رفته برای سبز کردن، ارمند نمودن (ایمن نمودن) و پربازده کردن ساختمان می سنجد.
اینک سبز بودن- ارمند بودن- پربازده بودن عبارت از سه سنجه و معیار جهانی برای تعیین میزان هوشمند بودن ساختمان ها است.
خبرهای خوب درباره فاصله ی میان واقعیت و تصور و پنداشت این است که امکان انجام کارهای بیشتری برای ساختمان ها نسبت به آنچه صاحبان و مدیران تسهیلات ساختمان ها می دانند به وجود آمده است. به طور مثال پیشرفت زیادی برای اینکه بتوان ساختمان را ایمن تر و ثمربخش تر نمود حاصل شده است و تنها چیزی که شاید لازم باشد بالا بردن سطح تحصیلات آنها در مورد ساختمان های هوشمند است.
فاصله واقعیت
ارزیابی مدیران و صاحبان ساختمان ها دارای پهنه وسیعی است زیرا که از یک طرف مدیران ساختمان هایی را مشاهده می کنیم که به طور منطقی به ارزیابی هوشمند بودن ساختمان خود
می پردازند و در طرف دیگر افرادی قرار دارند که همواره و بدون هیچگونه انعطافی به ارزیابی بالاتری از آنچه واقعاً به دست آمده می پردازند.
شرکت آفرش به عنوان یک شرکت تجمیع کننده ی سیستم های هوشمند ساختمان[12] دارای وظیفه دیگری است یعنی وقتی ما را به عنوان شرکت همکار خود جهت استقرار سیستم های مدیریت ساختمان و سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع در پروژه های بیمارستانی انتخاب می کنید وقتی به ما افتخار می دهید که مشاور و همکار شما در این نوع پروژه ها باشیم، بایسته و لازم است که بدانید که ما به عنوان یک شرکت تجمیع کننده ی سیستم های مدیریت ساختمان دارای روش های سنتی همانند دیگران نیستیم زیرا که ما در بلندترین جایگاه مهندسی، فنی و همکاری با شرکت یکی از برترین سازندگان جهانی قرار داریم.
کار ما به استخراج مقادیر، تهیه پیشنهادهای فنی و مالی و تهیه و عرضه، نصب و راه اندازی اجزای سیستم های کنترلی خلاصه نمی شود زیرا که وظیفه ما حفظ منافع کارفرما و همکاری تنگاتنگ با آنها و شرکت های مهندسی مشاور و پیمانکاران در سرتاسر پروژهی بیمارستانی و از آغاز تا تکمیل ساختمان و سپس همراه شدن با مدیریت و کادر بیمارستان در طول چرخه عمر بیمارستان است. زیرا که فقط 25% از هزینه ی چرخه ی زیست یا زندگی بیمارستان صرف ساخت آن می گردد و 75% دیگر درست پس از انجام کار بیمارستان و در زمان سرویس دهی آن خواهد بود.
شرکت آفرش با پیشینه ای چهل ساله در پهنه اتوماسیون ساختمان، مدیریت کنترل سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع و مدیریت دکتر عباس اکبری که بی گمان بانی و آغازگر این صنعت در ایران است و توسط یکی از شرکت های تحت پوشش خویش-آلیاژگران- نمایندگی شرکت لندیس[13] را که سپس با ادغام در زیمنس[14] به فناوری سازان زیمنس[15] مشهور گردید. پس از موفقیت های چشم گیری که آن شرکت در اشاعه ی صنعت مدیریت و کنترل ساختمان در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و به ویژه بیمارستانی به دست آورد، اینک چند سالی است که فعالیت خویش را با شرکت در تداوم همان پیشه در چند کشور همسایه ادامه داده است که سپس به محض به وجود آمدن امکان فعالیت شرکت در ایران در سمت این نمایندگی به فعالیت خود تداوم بخشید. شرکت آفرش هم نماینده رسمی است و هم در بالاترین سطح و جایگاه این پیشه فعالیت می نماید که به یکپارچه ساز یا تجمیع کننده ی سیستم ها شهرت دارد. اما از آنجاییکه ممکن است بعضی از همکاران گرامی ما در صنعت تأسیسات ساختمان و کنترل، کارفرمایان، شرکتهای مهندسین مشاور و پیمانکاران تأسیسات ساختمانی از این نوع مهندسی و حرفه آگاهی نداشته باشند لذا کوشش شده است تا تعریف آن را از یک مرکز شناخته شده جهانی عرضه نماییم.
یکپارچه سازان سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان
دنیای یکپارچه سازان سیستم های مدیریت ساختمان پر از شرکت های خوب و توانمند است. این نوع شرکت ها به طور کلی برخوردار از افراد فنی و با تجربه و کارآمد در فناوری ها و ابتکارهای پیشرفته و مناسب می باشند که می توانند به عنوان مشاوری حرفهای، خدمات خویش را عرضه کنند.
ساختن بیمارستان های نمونه
حالا زمانی است که می باید بیمارستان ها را در سطح هوشمندی و کارآیی کادرهای پزشکی و مدیریت استثنایی امور بیمارستانی به وجود آورد. «همه ی کارکنان در این ساختمان ویژه می توانند بر مرگ و زندگی آدمیان تأثیرگذار باشند.»
آیا ساختمانی به جز مراکز درمانی، بیمارستانی و کوشندگان خبره کادرهای گوناگون شاغل در این مراکز سراغ دارید که بتوانند به چنین کار سپندی بپردازند؟
ساختمان جدید بیمارستان شما براساس معیارهای جهانی باید دارای ویژگی های خاصی باشد. نخست اینکه ساختمان ها باید با مقررات سخت فناوری که بر صحت و سلامتی و ایمنی استوار است سازگاری داشته باشند و شما می توانید با سپردن کارها به شرکت مطمئن به انجامش آن باشید. کسب بهترین دستاوردهای مالی و حرفه ای با صرف حداقل هزینه چیزی است که همه از سرمایه گذاری در ساخت بیمارستان ها انتظار دارند. داشتن فضایی مطبوع و فرحبخش، اتاق هایی هم ردیف با هتل های پنج ستاره و در خدمت داشتن کارکنانی با تحصیلات و تجربه بالا و مدیریتی که بتواند هم پرسنل کادر پزشکی و هم دارو سازی، اداری، مالی، تأسیسات و برق و مکانیک و سیستم های مدیریت ساختمان و جز آن را به راحتی اداره کند. مدیریتی که شاید فقط نظیر آن را بتوان در میان رهبران ارکستر سمفونیک جستجو نمود!
در اینجا خطاب ما به شرکت های محترم مهندسی مشاور، رایزنان سرمایه گذار و کارفرمایان دولتی و خصوصی است تا بدانند که شرکت براساس تجربیات چندین و چند ساله خود در هوشمندسازی بیمارستان ها و براساس آمار و اطلاعات مستند جهانی اعتقاد دارد که هزینه ساخت بیمارستان ها پس از ساخت آنها به وجود می آید و این به چم آن است که 75% از هزینه های چرخهی زیست بیمارستان ها پس از ساخته شدن انجام می گردد و فقط 25% از هزینه های چرخه زیست آنها شامل فاینانس و ساخت می گردد. به معنی دیگر 25% از هزینه چرخه ی زیست ساختمان متعلق به سرمایه گذاری و ساخت است که آن به مرحله ی توسعه مربوط می شود و 75% دیگر تعلق به مرحله عملیاتی دارد. سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع براساس مدارک مستند مؤسسه VEET آمریکا مصرف کننده ی 39% از انرژی در ساختمان های تجاری هستند و این رقم در بیمارستان ها به 35 الی 45 درصد می رسد که رقم قابل توجهی می باشد مؤسسه هایی چون VEET با در اختیار گذاشتن این اطلاعات به بنگاه های کسب و کار دولتی و خصوصی سعی می نمایند تا متوجه باشند که چه زمینه ی قابل توجهی برای صرفه جویی دارند و چگونه می توانند با بهینه نمودن عملیات کنترل و پالایش HVAC به مدیریت بهتر آن پرداخته و سودمند گردند. البته باید توجه داشت که این فقط بخشی از مورد صرفه جویی در مصرف انرژی بیمارستان ها می باشد، زیرا که موارد قابل توجه دیگر مصرف بی رویه انرژی در این ساختمان ها عبارت از مقوله ی روشنایی است که هر دو مورد یاد شده را می توان با یک سیستم مدیریت ساختمان نظیر آنچه در شرکت ارائه می گردد به دست آورد.
سیستم های آسایش و آرامش، هوای مطبوع و فرحبخش، ایمنی و ارمندی یا حفاظت و ایمنی، اعلان و اطفاء حریق، هدایت انرژی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت روشنایی، هریک دارای وجودی بایسته در ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و به ویژه بیمارستان ها و جز آن هستند، اما وجود آنها به تنهایی هرگز نمی تواند سودمند باشند.
انسان از این جهت هوشمند و توانا است که آراسته به اجزای هوشمند و یکپارچه می باشد.
«چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار»
یکپارچه نمودن سیستم های هوشمند در یک ساختمان، داشتن زبان مشترک (پروتکل) پیشرفته و توانا راه حلی است که می تواند در عین ایجاد آسایش و آرامش[17] ، ارمندی و ایمنی[18] در برابر آتش، جلوگیری از تهدیدها و تعرض های گوناگون و از همه مهمتر صرفه جویی شایسته ای را در بر داشته باشد.
آیا شما کسی، گروهی و یا شرکتی از تأمین کنندگان هر یک از سیستم های هوشمند ساختمان نظیر HVAC، Fire Alarm، Access Control، Lighting Management، CCTV و غیره را می شناسید که بتواند مسئولیت عملکرد و کار تمام سیستم ها را به عهده بگیرد، دست آخر انتظار از هریک از آنها این است که مسئولیت کار خویش را بپذیرند ولی آنجا که مشکلی پیش میآید، بی گمان هیچ یک آن را حاصل کار محصولات و سیستم های خویش نمی دانند و حتی به دیگری نسبت می دهند اما فقط یک استثنا وجود دارد و آن سپردن چنین کاری به تجمیع کننده سیستم ها است که می تواند پاسخگوی همه ی آنها باشد و شما را از آن همه نگرانی و ضرر و زیان رهایی بخشد و ما در شرکت آفرش به عنوان نماینده رسمی و انحصاری در ایران دارای چنین وظایف و خویشکاری و تعهدی هستیم.
ما تجمیع کننده، یکپارچه ساز و هموندکننده ی همه ی سیستم های هوشمند در ساختمان به منظور کسب حداقل مصرف انرژی، کاهش هزینه ها و تأمین رفاه، آرامش و ایمنی و ارمندی شما هستیم و منافع شما وقتی کاملاً تأمین می شود که یک شرکت تأمین کننده ی سیستم های کنترلی و هوشمند ساختمان، و یا یک یکپارچه ساز و همکار در سطح Building System Integrator نظیر آفرش را مفتخر به همکاری با خود سازید.
ما از همان ابتدا و آغاز پروژه بیمارستانی گروهی را به شما معرفی می کنیم که مسئول تک به تک پروژه ها خواهند بود و می توانند به خاطر آگاهی از یکپارچه سازی سیستم های مدیریت ساختمان، آشنایی و تجربه کافی از هریک از محصولات و سیستم ها، شما را از همه ی نگرانی ها رهایی بخشند و در تمام مسیر عملیاتی در خدمت شما باشند. ما با اهداء کارت شناسه ویژه همکاران، وظیفه داریم که بهترین محصولات و سرویس های بایسته را در هریک از موارد با قیمت های واقعی همکار به شما عرضه نماییم و براساس خواسته پروژه و توانایی مالی شما به ارسال اجناس و نیروی انسانی بپردازیم و ضمن ارائه 5 سال گارانتی و وارانتی، خدماتی رایگان برای نصب و راه اندازی و تحویل آن به پیمانکاران عرضه نماییم و این درحالی است که شرکتهای مهندسین مشاور هم در هر پروژه می توانند با «کارت شناسه همکار خود» از امکانات بسیار با ارزشی نظیر حضور در کارگاه های آموزشی، دسترسی به مدارک فنی، و Demo هریک از سیستم ها و کسب گواهینامه های آموزشی در ایران بهره مند گردند و گواهینامه های با ارزش این دوره را دریافت نمایند.
دلیل برتر بودن راهکارهای در هوشمند نمودن بیمارستان ها شکی نداشته باشید که وقتی از سیستم های کنترلی و پایشگر ترند، یعنی بهترین سیستم کنترل مدیریت ساختمان و یا فراتر از آن سیستم های مدیریت انرژی ساختمان[19] که وظفه و خویشکاری تقلیل مصرف انرژی به منظور کاهش هزینه های سنگین را در ساختمان های نوین بیمارستان به عهده دارند استفاده می کنید. آنچه در همان قدم اول به دست می آورید مدیریت کنترل و پایش بهتر در ساختمان های بیمارستانی است، مدیریتی ساده و آسان که می تواند با تجمیع و هموند نمودن سیستم ها، همه ی آنچه را که در صنعت بیمارستان سازی مقوله ای دست نیافتنی بوده است را امکانپذیر سازد و هزینه های چرخه زندگی و زیست بیمارستان را که 75% پس از شروع به کار بیمارستان ها آغاز می شود را به پایین ترین رقم ممکن کاهش دهد. دستاوردی که حاصل آن امکان ادامه کار بیمارستان با شرایطی قابل قبول و در زمانی فراتر از 4 دهه می باشد.
ادامه سیستم ها، روش ها و پروسه های قدیمی و سنتی باعث می شود که زیربنا و پایه ساخت یک بیمارستان که دارای سیستم های جداگانه، انبوهی از کابل های زاید و ارتباطات ناکارآ می باشد خود موجب هدر دادن انرژی، پویایی و ثمربخشی، وقت و هزینه شود.
راهکار شرکت برای بیمارستان های مدرن و پیشرو کنونی چنان بوده است که هم دارای وضعیت خوب مالی و هم خدمات بینظیر پزشکی و درمانی درحد کادر برجسته بیمارستان ها باشد و از این نظر باید به خود بالید که راهکارهای تجمیع سازی سیستم ها و مدیریت کنترل سیستم های بیمارستانی دارای بیشترین رفرنس کاری در سراسر جهان می باشند.
سیستم مدیریت ساختمان نه تنها یکی از پرفروشترین و شناخته ترین سیستم های کنترل جامع در پروژه های بیمارستانی در جهان است که به دلیل ویژگی نهادینه شده مدیریت انرژی در سیستم مدیریت ساختمان دیگر نیاز به تأمین یک سیستم مدیریت انرژی جداگانه و هزینه های بالای آن نمی باشد و با همان قیمت (BMS) عرضه می گردد که خود امتیاز بالایی محسوب می شود. اما مدت هاست که شرکت به حل این مقوله مهم پرداخته و با عرضه یک سیستم کنترل یکپارچه توانسته است کاری ویژه در پهنه ی بهداشت و درمان و امور بیمارستانی فراهم نماید که تعداد پروژه های بیشمار در این زمینه خود گواه موفقیت این سیستم ها در جهان است.
منافع کارفرمایان و مدیران سرمایه گذاری در بخش بهداشت و درمان و مجری پروژه های بیمارستانی و مدیریت بیمارستان ها به هنگام فعالیت این مراکز وقتی تأمین می شود که با ما در بخش ویژهی مرکز خدمات تخصصی «مدیریت پروژه های بیمارستانی آفرش[20] همکاری نمایید. شما با در اختیار داشتن مرکز خدمات تخصصی مدیریت پروژه های بیمارستانی آفرش در ایران و از طریق شناسه مربوط به هر پروژه که توسط این شرکت صادر می گردد می توانید خدمات ویژه ای را از فاز طراحی اولیه تا اتمام پروژه و عملیاتی شدن ساختمان دریافت دارید. آنچه برای ما در این همکاری و عرضه خدمات ویژه مطرح است این است که نه فقط به هنگام ساخت و تکمیل ساختمان و نصب و راه اندازی تجهیزات گوناگون و حتی نصب و راه اندازی سیستم ها و تجمیع آن با یکدیگر که می تواند اهداف از پیش تعریف شده را محقق سازد در کنار شما باشیم که هدف ما ادامه ی این همکاری در طول چرخه ی عمر ساختمان بیمارستان است.
ما می توانیم پس از اتمام فیزیکی ساختمان بیمارستان در حفظ و بهینه نمودن زیرساخت ها، پایدار نمودن مصرف بهینه انرژی و کاهش هزینه ها همچنین برای سال ها در خدمت شما باشیم. ما میخواهیم به عنوان یک مشاور قابل اطمینان در خدمت شما باشیم تا شما همچنان در جایگاه برتری که به آن رسیده اید ماندگار باشید و پیشرو بودن خود را با آمدن نوآوری های ساختمانی و فناوری های نوین که گاه و بیگاه اعمال خواهد شد همچنان حفظ نمایید. ما در تمام زمان ساخت و عملیاتی شدن بیمارستان برای سهولت در کار سرویس دهی به شما و اینکه حتی لحظه ای به هدر نرود، علاوه بر کارت شناسه ای که در اختیار دارید، یکی از کارشناسان را نیز که با آن پروژه آشنایی کامل دارد را به عنوان شخص مورد تماس معرفی خواهیم نمود تا هیچ زمانی از دست نرود و لطمه ای وارد نشود. حال دیگر ثابت شده است که مشخصات مهم و تأثیرگذار پروژه های بیمارستانی در پروسه های سنتی ساخت از بین می روند و مفقود می گردند.
آنچه ما در پروسه ی ساخت هر بیمارستان ارائه می دهیم پل زدن میان فاصله هاست که می تواند به ساخت بیمارستان بهتری منتهی شود. ما می توانیم موجب پیدایش نقطه اتصال شویم.
مرکز فناوری آفرش
Afaresh Technology Cente
دکتر عباس اکبری
[1] Building a better hospital
[2] System Integrator
[3] BMS
[4] Trend
[5]SBT
[6] BEMS
[7] HVAC
[8] Intelligent Building
[9] Green- Safe-Productive (G. S. P)
[11]Protocol
[12]Building System Integration
[13] Landis & Gear
[14] Siemens
[15] SBT
[17] Comfort
[18]Safety
[19] BEMS
[20]Hospital/ Expert Project Management Service
دیدگاه خود را بنویسید